Cazare

Pensiunea IDEAL va ofera cazare la standarde de 4* in 11 camere, distribuite pe doua etaje.


  • 9 camere Double Room 2pers
  • 2 camere cu trei locuri 3pers

Localizare

Predeal, strada Trei Brazi, nr 27C
harta

marire harta >>>

Trasee montane

traseea. Predeal – Clabucetul Taurului – Azuga

Timp necesar: 3 – 3 ½ ore
Obiective: Culmea Clabucet, Cabana Garbova
Marcaj: triunghi albastru
Dificultate: mediu – dificil
Punct de plecare: Predeal Gara sau Azuga

Se pleaca de la 800 m de gara din Predeal, de la gura Paraului Puristoaca, inspre Cabana Clabucet-Sosire. La partia de ski veti vedea un panou care va anunta ca va asteapta un drum de 10 minute pana la Clabucet Sosire, 1 ora si jumatate pana la Clabucet Plecare si 2 ore pana la Cabana Garbova. Ajungand pe terasa cabanei Clabucet Sosire reluati traseul pe marginea padurii si veti primi confirmari asupra traseului sub forma unui panou care anunta o ora pana la Clabucet Plecare si 1 ora si jumatate pana la Cabana Garbova. Continuand urcusul, veti ajunge la o poteca lata marcata cu triunghiul albastru, care duce la cabana Clabucet Plecare.

Ajunsi la Clabucet Plecare puteti admira crestele Bucegilor, inzapezite pana in luna mai si spinarile mai domoale ale Garbovei, care se intind la sud de Piatra Mare. De aici, se ajunge in 20-30 minute la Cabana Garbova. Poteca urmareste culmea nordica a Clabucetului Taurului, intr-o alternanta de portiuni netede si pante mai accentuate. Cabana este asezata in saua de sub Varful Clabucetului Taurului, la 1.324 m altitudine.

Din spatele Cabanei Garbova pleaca o poteca care va duce in 30-40 minute in Valea Limbaselului. Pentru a ajunge la Clabucetul Taurului (numit local Pitiponcu), la o diferenta de nivel de 180 m, va asteapta un urcus de 40 minute, in care pantele abrupte (inclinatie de peste 30 grade) alterneaza cu doua sectoare mai line (panta de maxim 15 grade

Dupa ce ati ajuns in varf, la altitudinea de 1.520 m si ati facut un popas pentru a admira panorama, veti cobori spre dreapta (sud-vest) spre Valea Ursoaia, pana veti intalni marcajul de triunghi albastru, la marginea padurii. Dupa o panta lina de 150 m se intra in padure si in 15 minute veti iesi in poiana din Plaiul lui Mos Mihai, la o altitudine de 1.150 m. Traseul continua prin padure si pe culmea sud-vestica a Clabucetului Taurului, de unde se deschide perspectiva asupra Vaii Cerbului.

Silueta localitatii Azuga incepe sa se contureze. Poteca va intersecta un drum forestier care va va purta pana in centrul orasului Azuga sau puteti continua poteca, pe langa fabrica de bere si fabrica de postav si veti iesi la marginea orasului, pe soseaua nationala. La Predeal puteti reveni cu trenul sau pe acelasi traseu, in sens invers, daca nu ati obosit.


b. Predeal – Cabana Susai

Timp necesar: 2 – 2 ½ ore
Obiective: Culmea Clabucet, Cabana Susai
Marcaj: triunghi albastru, cruce albastra
Dificultate: usor
Punct de plecare: Predeal Gara

Ajunsi la Cabana Clabucet Plecare veti urma drumul marcat cu cruce albastra care se desfasoara la dreapa (inspre nord-est). Dupa 30 de minute poteca se bifurca, cea cu marcaj rosu (cruce rosie, banda rosie) urcand pe Valea Puristoaca, iar cea cu marcaj cruce albastra urca 15-20 minute spre Cabana Susai.

De aici se poate pleca mai departe, pe Valea Azugii si apoi pe Clabucetul Mare pana la Cabana Rentea, la care veti ajunge in 3 -3 ore si jumatate.


c. Predeal – Cabana Trei Brazi

Timp necesar: 2 – 2 ½ ore
Obiective: Cabana Trei Brazi, Cimitirul Eroilor
Marcaj: cruce albastra
Dificultate: usor
Punct de plecare: Predeal

Plecand din Predeal cu autobuzul se parcurg cei 8 km pana in localitatea Paraul Rece, de unde se urca pe Muntele Poiana Arsa, urmarind Valea Rasnoavei. Obiectivele care va vor atrage atentia vor fi Cimitirul Eroilor, care cinsteste pe cei cazuti in luptele din 1916 de la Predeal si terenul amenajat pentru concursuri nationale si internationale de ski fond si biatlon. Ajunsi la Paraul Bradet, traseul continua printr-o padure de fag si molid pana la Pasul Rasnov, situat la altitudinea de 1.074 m, de unde se desprinde catre dreapta poteca ce strabate Muntele Fitifoiu pana la Cabana Trei Brazi. Drumul spre stanga va va duce la Cabana Diham – soseaua din fata ajunge in localitatea Paraul Rece.

Poteca spre dreapta va intampina cu un urcus destul de abrupt in care veti putea admira palcurile de paduri si poienile insorite ce imbraca Muntele Moraru, iar apoi va cobori pana in Valea Raului Pietrosu pentru a urca pe versantul vestic al Muntelui Moraru, acoperit de mesteceni. Respiratia vi se va taia la vederea crestelor Bucegilor (Bucsoiu, Coltii Morarului si Costila). Drumul va trece prin padurea de mesteceni si prin poiene si va coti spre dreapta dezvaluind un mic lac. Dupa inca un urcus mai lin, drumul iese in poiana larga de la 1.128 m altitudine, situata in saua dintre bazinul Paraului Mic (afluent la Ghimbavului) si al Paraului Vladut. Aici este construita Cabana Trei Brazi, inconjurata de vaile nordice ale Bucegilor, Culmea Tiganesti si Culmea Velicanu, Bucsoiul, Muchiile Cheii din Postavarul si varfurile ascutite ale Pietrei Craiului.

De la Cabana Trei Brazi puteti ajunge la Cabana Secuilor si pe Valea Toclitei pana la Cheile Rasnovului.

Spre Predeal puteti lua autobuzul sau puteti alege sa va intoarceti pe jos, peste Culmea Fitifoiu, poposind pe drum si la Cabana Vanatorilor.


d.Predeal – Valea Leucii

Timp necesar: 2 – 3 ore
Obiective: Cabana Diham, Varful Diham
Marcaj: punct rosu, dunga rosie
Dificultate: usor – mediu
Punct de plecare: Predeal

Se pleaca din Predeal spre Paraul Rece, pana in punctul “La Sipote” din Pasul Rasnov. Din acest punct pleaca poteca spre Cabana Diham care strabate culmea ce desparte Valea Rasnoavei de Valea Ghimbavului. Drumul se bifurca spre stanga, pe Valea Frasinetului, dar traseul nostru continua pe un drum forestier care va va calauzi spre Cabana Steaua, apoi in Saua Baiului, spre Varful La Cleste (1.461 m) si spre dreapta catre Cabana Diham.

De aici se zareste culmea rotunjita a Varfului Diham (1.582 m). Veti traversa Paraul Frasinet, ajungand pe Magura Cenusii si apoi veti urca serpentinele ce duc pe Muntele Diham, intalnind pe drum si Cabana Poiana Izvoarelor. Coborarea spre Predeal se face pe Valea Iadului, printr-o padure deasa si apoi pe Valea Leucii, Valea Rasnoavei, ajungand in aproximativ 2 ore la Predeal.


e. Predeal – Varful Fitifoiu

Timp necesar: 2 – 3 ore
Obiective: Varful Fitifoiu
Marcaj: cruce albastra
Dificultate: usor
Punct de plecare: Predeal

Se pleaca din Predeal, pe traseul de pe Valea Joitei, urcand pe Varful Galma Mare (1.272 m) si apoi pe Valea Rasnoavei pana la Pasul Rasnov, la locul numit “La Sipote”. Se paraseste soseaua care duce spre localitatea Paraul Rece, luand-o pe un drum forestier peste Culmea Fitifoiu. Drumul ajunge la Paraul Stana Mare, coboara usor si apoi urca pe Varful Fitifoiu, la altitudinea de 1.028 m.

De aici puteti pleca spre Cabana Trei Brazi.


f. Predeal – Timisul de Sus

Timp necesar: 5 ore
Obiective: Cabana Trei Brazi, Cabana Timis
Marcaj: banda galbena
Dificultate: usor
Punct de plecare: Predeal

Traseul coboara spre Cabana Cheia, trecand prin Culmea Carbunarea catre Varful Postavarul. Se ajunge in soseaua nationala Brasov – Predeal, avand in dreapta Cabana Timis. Drumul de intoarcere spre Predeal are 4 km care se pot strabate pe jos, pe sosea sau prin padure.